Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει πρωτοσέλιδο της αθλητικής εφημερίδας Sportime, καθώς είναι ολόκληρο αφιερωμένο στη λεγόμενη «Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού». Με τίτλο «Αφήστε με να ζήσω» και τη φωτογραφία ενός εμβρύου παίρνει θέση κατά του δικαιώματος στις εκτρώσεις.
Στο editorial της μάλιστα αθλητική εφημερίδα γράφει: «Πόσοι πατεράδες δεν έχουν πανηγυρίσει στην Ελλάδα τα γκολ της αγαπημένης τους ομάδας αγκαλιά με τα παιδιά τους γιατί δεν γεννήθηκαν ποτέ; Πόσοι; Με μία πρόχειρη ματιά στα στοιχεία 350.000 είναι οι εκτρώσεις τον χρόνο στην Ελλάδα, κάνοντας τη χώρα την 1η χώρα πανευρωπαϊκά στις διακοπές κυήσεων».
Αξίζει να σημειωθεί πως την εφημερίδα έσπευσε να συγχαρεί για πρωτοσέλιδό της ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι «στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας».
Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας
Η εν λόγω ανάρτηση, όπως και το ίδιο το πρωτοσέλιδο, προκάλεσε οργισμένες απαντήσεις προς τον Άδωνι Γεωργιάδη, στον οποίο καταλογίζουν σκοταδισμό και πλήρη υποκρισία. Στο ζήτημα παρενέβη και η Έλενα Ακρίτα κάνοντας το δικό της εύστοχο και άκρως επίκαιρο σχόλιο. Σε σχετική της ανάρτηση σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έγραψε: «Ορισμένοι (όχι όλοι) από αυτούς που οδύρονται για τις αμβλώσεις, αν γεννηθούν τα παιδιά και γίνουν π.χ. ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, ευχαρίστως θα τα έπνιγαν στο Αιγαίο. Κι αφού μερικοί είναι τόσο ευαίσθητοι, γιατί υπάρχουν εγκαταλελειμμένα μωράκια σε ιδρύματα και μαιευτήρια;»
Ενδεικτικά ορισμένες αναρτήσεις:
Υπενθυμίζεται ότι η «Διεθνής Ημέρα του Αγέννητου Παιδιού» (International Day of the Unborn Child) καθιερώθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο Β’ (1920-2005) και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Μαρτίου για να συμπίπτει με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Οι εορτασμοί για το αγέννητο παιδί ξεκίνησαν από χώρες της Λατινικής Αμερικής με ισχυρή Καθολική παράδοση, όπως το Ελ Σαλβαδόρ (1993), η Αργεντινή (1998) και η Χιλή (1999) και η Γουατεμάλα (1999).
Στην Ελλάδα, την ημέρα κατά των εκτρώσεων καθιέρωσε τους προηγούμενες μήνες η Ιερά Σύνοδος, η οποία επικαλέστηκε την ανάγκη αντιμετώπισης του δημογραφικού προβλήματος. Δεν ήταν λίγοι όμως αυτοί που είδαν βαθύτερα αίτια στην απόφαση αυτή, παραπέμποντας σε πιο σκοταδιστικούς κύκλους στους κόλπους της Εκκλησίας. Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ένα μεγάλο μέρος των εκτρώσεων στη χώρα μας αφορά περιπτώσεις ανήλικων γυναικών.